Hygienické požiadavky vzťahujúce sa na zariadenia potravinárskych podnikov, ktorých úradná kontrola je v kompetencii orgánov verejného zdravotníctva a požiadavky na bezpečnosť potravín v týchto zariadeniach
Usmernenie pre výrobcov, dovozcov, distribútorov a používateľov slamiek (iných ako plastových) (pdf) Informácia pre prevádzkovateľov bezobalových predajní potravín Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia
Informácia pre prevádzkovateľov zariadení spoločného stravovania - zber a manipulácia s kuchynským biologickým odpadom – upozornenie
Požiadavky na ambulantny predaj potravin Prevádzkový poriadok - krátkodobý stánkový / ambulantný predaj nápojov a pokrmov Zber a manipulácia biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu zo zariadení spoločného stravovania Správa z mimoriadnej kontroly zariadení stánkového a ambulantného predaja potravín počas konania hromadných podujatí – vianočných trhov v Slovenskej republike
Správa z mimoriadnej kontroly zariadení stánkového a ambulantného predaja potravín počas konania hromadných podujatí – vianočných trhov v Slovenskej republike, ktorá sa uskutočnila v termíne od 28. 11. do 15. 12. 2011
Usmernenie ÚVZ SR k problematike "sushi" pre prevádzkovateľov potravinárskych podnikov, ktorých úradná kontrola je v kompetencii orgánov verejného zdravotníctva
Úradná kontrola
Stručná správa z úradnej kontroly vykonávanej orgánmi verejného zdravotníctva v Slovenskej republike v roku 2015 Stručná správa z úradnej kontroly vykonávanej orgánmi verejného zdravotníctva v Slovenskej republike v roku 2013
Správa z mimoriadnej kontroly zariadení stánkového a ambulantného predaja potravín počas konania hromadných podujatí – vianočných trhov v Slovenskej republike Správa z mimoriadnej cielenej kontroly zameranej na dodržiavanie hygienických požiadaviek v „ázijských reštauráciách“ Slovenskej republike Správa z mimoriadnej kontroly označovania výživových doplnkov Správa z uskutočnených kontrol v prevádzkach s výrobou a predajom nebalenej zmrzliny počas letnej sezóny 2013 v Slovenskej republike Správa z mimoriadnej cielenej kontroly zameranej na dodržiavanie hygienických požiadaviek a kvalitu pokrmov v stánkoch s rýchlym občerstvením na umelých sezónnych kúpaliskách významných pre kúpaciu sezónu v Slovenskej republike
Správa z kontroly v zariadeniach spoločného stravovania so zameraním na hygienu, označovanie a vysledovateľnosť mäsa Správa z mimoriadnej kontroly zameranej na dodržiavanie hygienických požiadaviek v cukrárskych výrobniach a v cukrárňach v Slovenskej republike (pdf) Hovädzí Burger - prítomnosť konského mäsa - neuvedené v zložení výrobku -Správa z vykonaných kontrol Lasagne Bolognese NOWACO - prítomnosť konského mäsa - neuvedené v zložení výrobku - Správa z vykonaných kontrol Správa z mimoriadnej cielenej kontroly zameranej na kontrolu epidemiologicky rizikových činností pri výrobe, manipulácii a umiestňovaní potravín na trh v Slovenskej republike Stručná správa z úradnej kontroly vykonávanej orgánmi verejného zdravotníctva v Slovenskej republike v roku 2012 Správa z mimoriadnej cielenej kontroly zameranej na dodržiavanie hygienických požiadaviek v „ázijských reštauráciách“ v Slovenskej republike
Správa z mimoriadnej kontroly čerpacích staníc, v ktorých sa predávajú pokrmy a jedlá, ktoré sa pripravujú na konzum na mieste ich predaja priamo spotrebiteľovi (pdf)
Správa z implementácie Viacročného národného plánu pre úradnú kontrolu vykonávanú orgánmi verejného zdravotníctva v Slovenskej republike v roku 2011 (pdf)
Informácia o mimoriadnej kontrole zariadení stánkového a ambulantného predaja potravín počas konania hromadných podujatí - vianočných trhov v Slovenskej republike (pdf)
Správa z implementácie Viacročného národného plánu pre úradnú kontrolu vykonávanú orgánmi verejného zdravotníctva v Slovenskej republike v roku 2010 (pdf)
Správa z vykonaných kontrol v zariadenia spoločného stravovania a v zariadeniach s epidemiologicky rizikovou činnosťou výroby v Slovenskej republike v
súvislosti s výskytom hnačkových ochorení vyvolaných enterohemoragickým kmeňom Escherichia coli (EHEC) v severnej časti Nemecka (pdf)
Prídavné látky, arómy a enzýmy Informácia k nariadeniu Komisie (EÚ) 2018/1246 z 18. septembra 2018, ktorým sa mení príloha I k nariadeniu Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1334/2008, pokiaľ ide o zaradenie pyrolignínového destilátu do zoznamu Únie obsahujúceho arómy Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok do potravín za rok 2017
Nariadenie Komisie 2018/1649, ktorým sa mení príloha I - zoznam aromatických látok Únie Údaje o výskyte chemických látok v potravinách: nominácie otvorené pre skupinu zainteresovaných strán Usmernenie - kritériá pre kategorizáciu potravinárskych enzýmov (EN) Stav hodnotenia žiadostí k prehodnoteniu potravinárskych enzýmov Nariadenie Komisie (EÚ) 2017/378, ktorým sa mení príloha I k nariadeniu EP a Rady (ES) č. 1334/2008, pokiaľ ide o určité aromatické látky Popis kategórií potravín časti E prílohy II k nariadeniu 1333/2008 o prídavných látkach do potravín – usmernenie (pdf) Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok z potravín za rok 2014 Informácia o aktualizovanom usmernení pre žiadateľov k predkladaniu žiadostí k prídavným látkam, potravinárskym enzýmom a arómam Publikované stanovisko k potravinárskym enzýmom začína novú kapitolu v práci EFSA Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok a aróm z potravín za rok 2013 Ďalšie informácie o používaní a označovaní potravín s obsahom glykozidov steviolu Nariadenie Komisie, ktorým sa zakazuje používanie aromatickej látky 3-acetyl-2,5-dimetyltiofén Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok do potravín za rok 2012 Databáza prídavných látok
Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok do potravín za rok 2011
Označovanie stolových sladidiel s obsahom glykozidov steviolu
Používanie glykozidov steviolu v potravinách
Otázky a odpovede ohľadom prídavných látok v potravinách
EFSA usmernenie (guideline) stanovujúce druh informácií, ktoré by mal potravinársky priemysel poskytnúť k tomu, aby EFSA mohol posúdiť bezpečnosť
potravinárskych enzýmov
Správy z monitoringu vybraných aditív do potravín
Povinnosť doplnkového označovania niektorých farbív v potravinách
Kontaminanty Pripravujte si pochúťky zdravšie Príručka na redukciu kontaminácie mäsových výrobkov polycyklickými aromatickými uhľovodíkmi
Opatrenia k zníženiu tvorby akrylamidu Súbor nástrojov na zníženie obsahu akrylamidu v niektorých potravinách
Fortifikácia potravín
Fortifikácia potravín a derogácie podľa článku 17 ods. 1 nariadenia
Potraviny pre osobitné skupiny ustanovené v nariadení (ES) 609/2013
Označovanie potravín pre celiatikov
Obaly a predmety určené na styk s potravinami
Označovanie obalových materiálov na potraviny a kuchynských pomôcok nemôže zavádzať Záverečná správa z projektu – Bezpečnosť výrobkov z bambusu Stanovisko k bisfenolu A Obaly a predmety určené na styk s potravinami
Obaly pre potraviny a kozmetiku Materiály v kontakte s potravinami- leták EK Stanovisko k bezpečnosti PET fliaš - PET fľaše a bisfenol A
Správa z výkonu mimoriadnej kontroly zameranej na výskyt polykarbonátových fliaš určených na dojčenskú výživu t.j. pre deti do 12 mesiacov veku v sídlach dovozcov, skladoch a veľkoskladoch a v distribučnej sieti
Usmernenie pre dovozcov alebo ich zástupcov pri dovoze polyamidových a melamínových plastových kuchynských potrieb pochádzajúcich alebo odosielaných z Čínskej ľudovej republiky a z čínskej osobitnej administratívnej oblasti Hongkong
Bezpečnosť PET fliaš
|