Tlačové správy
Hlavný hygienik SR: Typizovali sme ďalší typ salmonely – Salmonella Minnesota Tlačiť E-mail
Tlačové správy
Piatok, 07 Apríl 2017 14:19

V troch vzorkách mäsa pôvodom z Brazílie odobraných v zariadeniach spoločného stravovania na laboratórnu analýzu bola vykonaná sérotypizácia v Národnom referenčnom centre pre salmonelózy na ÚVZ SR a bola potvrdená prítomnosť patogénneho mikroorganizmu Salmonella Heidelberg.

Čítať celý článok...
 
Hlavný hygienik SR: Evidujeme ďalší typ salmonely. Kontroly mäsa a mäsových výrobkov z Brazílie v zariadeniach spoločného stravovania v SR naďalej intenzívne pokračujú. Oceňujeme ústretovosť a spoluprácu kontrolovaných zariadení. Tlačiť E-mail
Tlačové správy
Štvrtok, 06 Apríl 2017 14:23

Hlavný hygienik SR dňa 23.3.2017 vyzval prevádzkovateľov zariadení spoločného stravovania, aby z preventívnych dôvodov vzhľadom na situáciu spojenú s podvodom s brazílskym mäsom pozastavili používanie tohto mäsa a v prípade, že takýmto mäsom disponujú, aby kontaktovali regionálne úrady verejného zdravotníctva. „Touto cestou by som rád poďakoval kontrolovaným prevádzkovateľom zariadení spoločného stravovania za ich ochotu a ústretovosť spolupracovať pri výkone mimoriadnych kontrol, ktoré realizujú regionálne úrady verejného zdravotníctva už druhý týždeň po celom Slovensku a súčasne oceňujem prácu našich odborných pracovníkov RUVZ v SR vykonávajúcich predmetné kontroly a vzájomnú súčinnosť s kontrolovanými zariadeniami pri rýchlom nachádzaní podozrivých vzoriek."

Čítať celý článok...
 
ÚVZ SR: Odporúčania v súvislosti s prevenciou a znížením rizika nákazy salmonelózou Tlačiť E-mail
Tlačové správy
Štvrtok, 06 Apríl 2017 14:17

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v súvislosti s predchádzaním výskytu salmonelózy pri manipulácii s potravinami, odporúča zariadeniam spoločného stravovania ale aj všetkým spotrebiteľom dodržiavať všeobecné hygienické zásady pri kulinárskom spracovávaní potravín. MUDr. Iveta Trusková, PhD., vedúca odboru hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov ÚVZ SR: „Vzhľadom na blížiace sa letné obdobie a z toho vyplývajúce podmienky spracovania potravín, ktoré sa v lete stávajú z hľadiska trvanlivosti rizikovejšie pre rast a množenie mikroorganizmov, je potrebné dodržiavať zásady hygieny. Zabrániť kríženiu pracovných plôch a použitého kuchynského náradia pri manipulácii ako aj spracovaní potravín, napríklad pri surovom mäse a dodržiavať správnu teplotu aspoň nad 70 °C pri tepelnom opracovaní potravín do pokrmov."

Čítať celý článok...
 
ÚVZ SR: Sezóna kliešťov sa začala. Nepustite si ich k telu! Tlačiť E-mail
Tlačové správy
Streda, 05 Apríl 2017 01:00

Kliešťom sa v našich zemepisných šírkach darí, v posledných rokoch sa začali presúvať do nových lokalít – horských oblastí. Prebúdzajú sa v marci, naplno začnú útočiť v apríli a obete si hľadajú až do októbra. Najviac kliešťov je v máji a v júni.

Čítať celý článok...
 
Hlavný hygienik SR: Úrady verejného zdravotníctva na Slovensku promptne reagujú a chránia zdravie občanov – reakcia na vyjadrenie Únie hydinárov Slovenska Tlačiť E-mail
Tlačové správy
Pondelok, 03 Apríl 2017 15:14

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a regionálne úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike vykonávajú štátny zdravotný dozor a úradnú kontrolu potravín v zariadeniach spoločného stravovania v Slovenskej republiky v súlade s požiadavkami potravinového práva v Slovenskej republike a v EÚ.

Čítať celý článok...
 
ÚVZ SR: Aktuálne výsledky kontrol mäsa a mäsových výrobkov z Brazílie Tlačiť E-mail
Tlačové správy
Piatok, 31 Marec 2017 14:00

foto0Na dnešnej tlačovej besede ministra zdravotníctva SR a ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR o aktuálnych výsledkoch kontrol orgánov verejného zdravotníctva informovala zástupkyňa hlavného hygienika Slovenskej republiky a vedúca odboru hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky MUDr. Iveta Trusková, PhD.

Čítať celý článok...
 
<< Začiatok < Dozadu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dopredu > Koniec >>

Stránka 9 z 38