Kto je prítomný

Máme online 591 hostí 

Štatistika

Členovia : 4
Článkov : 2814
Počet zobrazení obsahu : 14100547

Leták – Zdravie vo vašich rukách

Reklamný prúžok

Leták - Zdravý tanier

Reklamný prúžok

Leták - Čo by ste mali vedieť o ftalátoch

Reklamný prúžok

Leták - Salmonelóza a exotické zvieratá

Reklamný prúžok

Ako sa chrániť pred kliešťom - deti

Reklamný prúžok

Ako sa chrániť pred kliešťom - verejnosť

Reklamný prúžok

SAR PES TE ARAKHEL LE KLIEŠŤOSTAR

Reklamný prúžok

Leták - Od srdca k srdcu

Reklamný prúžok

SAR TE NA CHUDEL E CHRIPKA

Reklamný prúžok

Leták - Hemoragická horúčka Ebola - september

Reklamný prúžok

Leták - Soľ nie je nad zlato

Reklamný prúžok

Pexeso : zdravé a nezdravé potraviny

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Dotazníky a tlačivá

Kalendár

posledný mesiac august 2020 budúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
week 31 1 2
week 32 3 4 5 6 7 8 9
week 33 10 11 12 13 14 15 16
week 34 17 18 19 20 21 22 23
week 35 24 25 26 27 28 29 30
week 36 31

Očkovací kalendár na rok 2020

Reklamný prúžok

Význam očkovania – Choroby, ktorým môžeme vďaka očkovaniu predchádzať

Reklamný prúžok

Leták - Ako predísť chrípke

Reklamný prúžok

Leták - Chrípka

Reklamný prúžok

Leták - Chrípka seniori

Reklamný prúžok

Leták - Chrípka zdravotníci

Reklamný prúžok

Leták - Preplávajme bezpečne letom

Reklamný prúžok

Leták - Kúpte sa pri bazéne zdravšie

Reklamný prúžok

Akrylamid v potravinách

Reklamný prúžok

Výživovo-pohybové koleso

Reklamný prúžok

Osýpky sú vážne ochorenie

Reklamný prúžok

Leták - Syfilis

Reklamný prúžok

Leták - Päť zásad pre bezpečnejšie potraviny

Reklamný prúžok

Leták "Pre Vaše zdravie, pre Vás"

Reklamný prúžok

Úrad verejného zdravotníctva SR jeho činnosti a aktivity

Reklamný prúžok

Leták - Čo znamenajú symboly a značky na plastových obalových materiáloch

Reklamný prúžok
Pripravujte si pochúťky zdravšie Tlačiť E-mail
Piatok, 01 December 2017 12:48

letak_akrylamid_v_potravinachOsvojte si  zdravšie postupy – správny výber a skladovanie surovín i šetrnejšiu tepelnú prípravu napríklad zemiakových hranolčekov, krokiet, lupienkov, ale aj mäkkých alebo chrumkavých pekárenských výrobkov, napríklad chleba a jemného pečiva – keksov, sušienok, suchárov, medovníkov, oblátok, cereálnych tyčiniek a ďalších.


Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pripravil  s odborníkmi z Národného Kontaktného bodu pre vedeckú a technickú spoluprácu s Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA), ustanoveným na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky a s odborníkmi z oblasti vedy a výskumu Slovenskej republiky informačný leták pre spotrebiteľov s praktickými radami, ako môžete pri príprave potravín minimalizovať tvorbu akrylamidu.


Táto chemická látka sa prirodzene tvorí najmä v škrobnatých potravinách počas ich spracovania pri vysokých teplotách, napríklad pri pečení, pražení a vyprážaní. Laboratórne testy ukazujú, že spôsobuje rakovinu u zvierat a vedci dospeli k záveru, že konzumovanie potravín s obsahom akrylamidu potenciálne zvyšuje riziko vzniku rakoviny.


Leták - Akrylamid v potravinách (pdf)



Odbor hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov ÚVZ SR