Kto je prítomný

Máme online 462 hostí 

Štatistika

Členovia : 4
Článkov : 1968
Počet zobrazení obsahu : 7853173

Leták - Zdravý tanier

Reklamný prúžok

Ako sa chrániť pred kliešťom - deti

Reklamný prúžok

Ako sa chrániť pred kliešťom - verejnosť

Reklamný prúžok

SAR PES TE ARAKHEL LE KLIEŠŤOSTAR

Reklamný prúžok

SAR TE NA CHUDEL E CHRIPKA

Reklamný prúžok

Leták - Hemoragická horúčka Ebola - október

Reklamný prúžok

Leták - Hemoragická horúčka Ebola - september

Reklamný prúžok

Bezpečný návrat domov

Reklamný prúžok

Chrípka

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Dotazníky a tlačivá

Kalendár

posledný mesiac január 2018 budúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31

Očkovací kalendár na rok 2017

Reklamný prúžok

Leták - Ako predísť chrípke

Reklamný prúžok

Osýpky sú vážne ochorenie

Reklamný prúžok

Leták - Päť zásad pre bezpečnejšie potraviny

Reklamný prúžok

Leták "Pre Vaše zdravie, pre Vás"

Reklamný prúžok

Úrad verejného zdravotníctva SR jeho činnosti a aktivity

Reklamný prúžok

Leták - Diabetes mellitus alebo cukrovka

Reklamný prúžok

Leták - Kúpte sa pri bazéne zdravšie

Reklamný prúžok

Leták - Dýchajme zdravý vzduch

Reklamný prúžok
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
ÚVZ SR: - 7. apríl - Svetový deň zdravia 2017 Tlačiť E-mail
Štvrtok, 06 Apríl 2017 07:59

7.  apríla 1948 vznikla Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a odvtedy má tento deň prívlastok  Svetový deň zdravia. Tradične ho na všetkých kontinentoch sprevádzajú rôzne podujatia zamerané na každoročne vyhlasovanú tému. Téma Svetového dňa zdravia pre rok 2017 je -  „Depresia – hovorme o nej“.


Depresia je jedna z hlavných zdravotných výziev v európskom regióne a tohtoročné heslo Svetového dňa zdravia poukazuje na fakt, že hoci sa dá liečiť, stále je až päťdesiat percent  všetkých prípadov  nepodchytených. Vysoké osobné, sociálne i ekonomické dopady, ktoré toto ochorenie so sebou prináša  a veľké množstvo ľudí, ktorí  sa zatiaľ neliečia, napriek dostupnej,  lacnej  a efektívnej starostlivosti  iba zdôrazňujú, že je nevyhnutné venovať mu pozornosť.

Čítať celý článok...
 
ÚVZ SR: Sezóna kliešťov sa začala. Nepustite si ich k telu! Tlačiť E-mail
Streda, 05 Apríl 2017 00:00

Kliešťom sa v našich zemepisných šírkach darí, v posledných rokoch sa začali presúvať do nových lokalít – horských oblastí. Prebúdzajú sa v marci, naplno začnú útočiť v apríli a obete si hľadajú až do októbra. Najviac kliešťov je v máji a v júni.

Čítať celý článok...
 
Hlavný hygienik SR: Úrady verejného zdravotníctva na Slovensku promptne reagujú a chránia zdravie občanov – reakcia na vyjadrenie Únie hydinárov Slovenska Tlačiť E-mail
Pondelok, 03 Apríl 2017 14:14

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a regionálne úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike vykonávajú štátny zdravotný dozor a úradnú kontrolu potravín v zariadeniach spoločného stravovania v Slovenskej republiky v súlade s požiadavkami potravinového práva v Slovenskej republike a v EÚ.

Čítať celý článok...
 
Informácia o nevyhovujúcom výrobku - Salmonella Heidelberg- Mrazené kuracie prsia bez kosti bez kože bez innerfiletu, solené, hlbokozmrazené, trieda A, krajina pôvodu: Brazília Tlačiť E-mail
Piatok, 31 Marec 2017 13:11

Dňa 31. 3. 2017 bolo Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej zaslané výstražné oznámenie Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá (RASFF) č. 2017.0395 – Salmonella Heidelberg- Mrazené kuracie prsia bez kosti bez kože bez innerfiletu, solené, hlbokozmrazené, trieda A, krajina pôvodu: Brazília cez Holandsko, ktoré zaslala do RASFF na základe svojich zistení Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

Čítať celý článok...
 
ÚVZ SR: Aktuálne výsledky kontrol mäsa a mäsových výrobkov z Brazílie Tlačiť E-mail
Piatok, 31 Marec 2017 13:00

foto0Na dnešnej tlačovej besede ministra zdravotníctva SR a ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR o aktuálnych výsledkoch kontrol orgánov verejného zdravotníctva informovala zástupkyňa hlavného hygienika Slovenskej republiky a vedúca odboru hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky MUDr. Iveta Trusková, PhD.

Čítať celý článok...
 
Hlavný hygienik SR: Aktuálna situácia v rámci prebiehajúcich kontrol mäsa a mäsových výrobkov z Brazílie Tlačiť E-mail
Streda, 29 Marec 2017 10:13

V nadväznosti na povinnosti vyplývajúce orgánom verejného zdravotníctva podľa zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o doplnení a zmene

niektorých zákonov v platnom znení v oblasti výkonu štátneho zdravotného dozoru nad zariadeniami poskytujúcimi stravovacie služby, začali regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v SR dňom 23.3.2017 vykonávať mimoriadne kontroly v zariadeniach spoločného stravovania, vrátane zariadení školského a predškolského stravovania, zamerané na zistenie pôvodu – vysledovatelnosť mäsa a mäsových výrobkov a preukázanie ich zdravotnej neškodnosti, vzhľadom na podozrenie na podvod s mäsom a mäsovými výrobkami z Brazílie.

Čítať celý článok...
 
Kontroly mäsa a mäsových výrobkov z Brazílie v zariadeniach spoločného stravovania v SR Tlačiť E-mail
Pondelok, 27 Marec 2017 14:05

V nadväznosti na povinnosti vyplývajúce orgánom verejného zdravotníctva podľa zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o doplnení a zmene niektorých zákonov v platnom znení v oblasti výkonu štátneho zdravotného dozoru nad zariadeniami poskytujúcimi stravovacie služby, začali regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v SR dňom 23.3.2017 vykonávať mimoriadne kontroly v zariadeniach spoločného stravovania, vrátane zariadení školského a predškolského stravovania, zamerané na zistenie pôvodu – vysledovatelnosť mäsa a mäsových výrobkov a preukázanie ich zdravotnej neškodnosti, vzhľadom na podozrenie na podvod s mäsom a mäsovými výrobkami z Brazílie.

Čítať celý článok...
 
Výskyt HIV infekcie v Slovenskej republike k 31.12.2016 Tlačiť E-mail
Pondelok, 27 Marec 2017 14:00

Výskyt HIV infekcie v Slovenskej republike k 31.12.2016 (pdf)

 
Svetový deň vody 2017 - Vyhodnotenie analýz ÚVZ SR Tlačiť E-mail

is_pitna_voda2Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri príležitosti Svetového dňa vody poskytol dňa 22. marca 2017 verejnosti bezplatné laboratórne vyšetrenie vzoriek vody z individuálnych vodných zdrojov (studní) vo vybraných ukazovateľoch dusičnany a dusitany. Dusičnany a dusitany sú najčastejšie prekračovanými chemickými ukazovateľmi v pitnej vode z individuálnych zdrojov (studní) a zo zdravotného hľadiska ich prekročenie nie je bezpečné (najmä pre malé deti).

Čítať celý článok...
 
Nebezpečné kozmetické výrobky 23.3.2017 Tlačiť E-mail
Štvrtok, 23 Marec 2017 12:11

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na výskyt nebezpečného kozmetického výrobku v Európskej únii, ktoré nahlásil do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán v Nemecku.

Ide o nasledujúci výrobok:

1. hlásenie č. 283/17

názov: Eyelash Enhancing Serum - sérum na rast rias
značka: 4 LongLashes
výrobná dávka/typ: čiarový kód: 5 900116 025018
krajina pôvodu: Poľsko
zodpovedná osoba: OCEANIC S.A., Ul. Lokietka 58, 81-736 Sopot, Poland
popis: 3 ml, biela plastová nádobka s uzáverom zlatej farby, zabalená v kartónovom obale a priehľadnom obale, viď obrázky

Čítať celý článok...
 
Odporúčanie hlavného hygienika SR smerom k prevádzkovateľom zariadení spoločného stravovania a k občanom v súvislosti s podozrením podvodu na mäse a mäsových výrobkoch z Brazílie Tlačiť E-mail
Štvrtok, 23 Marec 2017 09:44

Hlavný hygienik SR z preventívnych dôvodov vyzýva prevádzkovateľov zariadení spoločného stravovania, vrátane školských a predškolských zariadení, aby vzhľadom na vzniknutú situáciu spojenú s podozrením podvodu na mäse a mäsových výrobkoch z Brazílie, boli zodpovední a ústretoví a aby dobrovoľne pozastavili používanie mäsa a mäsových výrobkov z Brazílie na prípravu pokrmov v zariadeniach spoločného stravovania až do preukázania jeho zdravotnej neškodnosti na základe vykonaných laboratórnych vyšetrení.

V prípade, že má zariadenie spoločného stravovania mäso alebo mäsové výrobky z Brazílie, odporúčame mu, aby kontaktoval príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Z rovnakých preventívnych dôvodov súčasne odporúčame spotrebiteľom, aby sa informovali v zariadeniach spoločného stravovania na pôvod mäsa a masových produktov použitých na prípravu konkrétneho hotového pokrmu.

Uvedené navrhované opatrenia sú z dôvodu zabezpečenia ochrany zdravia obyvateľov SR.

 

Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD., v. r.
hlavný hygienik Slovenskej republiky

 
<< Začiatok < Dozadu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dopredu > Koniec >>

Stránka 10 z 41