|
 |
ÚVZ SR Diskusné fórum ÚVZ SR - UZAVRETÉ
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
gabca
Založený: 01 december 2010 Príspevky: 2
 |
Zaslal: Po február 21, 2011 10:17 pm Predmet: zmena účelu stavby |
 |
|
Dobrý deň,
ako fyzická osoba /nepodnikateľ/ som si kúpila adm. budovu, ktorú chcem zrekonštruovať na podnuikanie - na obchod a služby. Stavebný úrad pri zmene účelu stavby chce stanovisko hygieny. Keďže nepodnikám hygienici mi takéto stanovisko nedali s tým, že oni sa vyjadrujú iba k fyz. osobám podnikateľom a právnickým osobám. Ma sa k tomu hygiena vyjadrovať alebo nie ?
Ďakujem |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
andrea
Založený: 22 január 2008 Príspevky: 43
 |
Zaslal: Po február 28, 2011 7:44 pm Predmet: |
 |
|
| Podľa § 13 ods. 3 lísm c) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane,podpore a rozvoji verejného zdravia UVZ a regionálne úrady verejného zdravotníctva posudzujú návrhy na kolaudáciu stavieb a návrhy na zmenu v užívaní stavieb. |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
Merkova Moderátor

Založený: 05 november 2008 Príspevky: 298
 |
Zaslal: Št marec 03, 2011 1:02 pm Predmet: |
 |
|
Dobrý deň,
fyzická osoba nie je povinná požiadať o posúdenie návrhu v zmysle § 13 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Posúdenie je povinné pre podnikateľa, ktorý bude prevádzkovať priestory navrhovanej budovy.
Vzhľadom k tomu, že pri prevádzkovaní priestorov môže dôjsť dodatočne k zisteniu, že niektoré priestory dispozične nevyhovujú požiadavkám legislatívy v oblasti verejného zdravia pre navrhovaný typ prevádzky (zariadenia spoločného stravovania, zariadenia starostlivosti o ľudské telo…), doporučujeme zabezpečiť konzultácie s príslušným orgánom verejného zdravotníctva ešte pred začatím využívania priestorov.
Pri zmene účelu stavby môže požiadať o vydanie stanoviska orgánu verejného zdravotnictva aj príslušný stavebný úrad.
Odpoveď pripravila p. Ing. Magdaléna Ambróšová, MPH - Odbor hygieny životného prostredia, ÚVZ SR _________________ moderátor diskusného fóra ÚVZ SR |
|
| |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|
|
 |