Obsah fóra ÚVZ SR ÚVZ SR
Diskusné fórum ÚVZ SR - UZAVRETÉ


podmienky na otvorenie prevádzky reštaurácia

 
Toto fórum je zamknuté, nemôžete tu písať ani upravovať príspevky!   Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!    Obsah fóra ÚVZ SR -> Všeobecná diskusia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Vladimíra Murínová



Založený: 27 január 2011
Príspevky: 1

 PríspevokZaslal: Št január 27, 2011 4:54 pm    Predmet: podmienky na otvorenie prevádzky reštaurácia Odpovedať s citátom Back to top

dobrý den chcem sa spýtať či existuje vyhláška ktorá presne stanovuje ako má byť zariadená prevádzka kuchyni v reštaurácii na čo všetko musia byť zakúpené chladničky a mrazničky príprava minútiek, alebo načo máme myslieť pri nákupe zariadenia ďakujem
 
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Merkova
Moderátor


Založený: 05 november 2008
Príspevky: 298

 PríspevokZaslal: Pi január 28, 2011 1:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom Back to top

Dobrý deň,

podrobnosti o hygienických požiadavkách na stavebno-technické riešenie, priestorové usporiadanie, vybavenie, vnútorné členenie a na prevádzku zariadení spoločného stravovania, ako požiadavkách na výrobu, prípravu a podávanie pokrmov a nápojov, požiadavkách na výživovú hodnotu pokrmov, požiadavkách na postup pri odbere vzoriek hotových pokrmov a pri ich uchovávaní a na obsah dokumentácie o odobratých vzorkách, požiadavkách na dodržiavanie osobnej hygieny a dodržiavanie hygienických požiadaviek zamestnancami zariadenia spoločného stravovania ustanovuje vyhláška MZ SR č. 533/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania, ktorá je vykonávacím predpisom k zákonu č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení a niektorých zákonov.
Podľa Kapitoly III ods. 2 písm. g) nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín musia byť k dispozícii primerané zariadenia a/alebo systém opatrení na dodržiavanie a monitorovanie vhodných teplotných podmienok potravín. Tie sú ustanovené príslušnou platnou legislatívou v oblasti potravín (viď zoznam platnej legislatívy uverejnený na webovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR a Štátnej vetrinárnej a potravinovej správy SR).

Odpoveď pripravila p. Ing. Eva Jóžeffiová, PhD. - Odbor hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov, ÚVZ SR
_________________
moderátor diskusného fóra ÚVZ SR
 
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Toto fórum je zamknuté, nemôžete tu písať ani upravovať príspevky!   Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!    Obsah fóra ÚVZ SR -> Všeobecná diskusia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.