Merkova Moderátor

Založený: 05 november 2008 Príspevky: 298
 |
Zaslal: Pi január 28, 2011 1:46 pm Predmet: |
 |
|
Dobrý deň,
podrobnosti o hygienických požiadavkách na stavebno-technické riešenie, priestorové usporiadanie, vybavenie, vnútorné členenie a na prevádzku zariadení spoločného stravovania, ako požiadavkách na výrobu, prípravu a podávanie pokrmov a nápojov, požiadavkách na výživovú hodnotu pokrmov, požiadavkách na postup pri odbere vzoriek hotových pokrmov a pri ich uchovávaní a na obsah dokumentácie o odobratých vzorkách, požiadavkách na dodržiavanie osobnej hygieny a dodržiavanie hygienických požiadaviek zamestnancami zariadenia spoločného stravovania ustanovuje vyhláška MZ SR č. 533/2007 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania, ktorá je vykonávacím predpisom k zákonu č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení a niektorých zákonov.
Podľa Kapitoly III ods. 2 písm. g) nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín musia byť k dispozícii primerané zariadenia a/alebo systém opatrení na dodržiavanie a monitorovanie vhodných teplotných podmienok potravín. Tie sú ustanovené príslušnou platnou legislatívou v oblasti potravín (viď zoznam platnej legislatívy uverejnený na webovej stránke Úradu verejného zdravotníctva SR a Štátnej vetrinárnej a potravinovej správy SR).
Odpoveď pripravila p. Ing. Eva Jóžeffiová, PhD. - Odbor hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov, ÚVZ SR _________________ moderátor diskusného fóra ÚVZ SR |
|